Koiran omistamisen kustannukset

Koirat ovat ihmisen parhaita ystäviä. Moni haaveilee omasta lemmikistä, mutta koiran omistamiseen liittyy paljon vastuuta – ja se vaatii myös rahaa. Ennen kuin päätät sitoutua karvaiseen ystävään vuosiksi eteenpäin, on tärkeää selvittää kaikki siihen kuuluvat kustannukset. Tässä kirjoituksessa avaamme joitakin koiraan liittyviä isoimpia menoeriä.

Koiran ostohinta on sen elämän pienin kustannus

Koiraa hankkiessa ensimmäisenä saattaa tulla mieleen sen ostohinta. Tässä kohti on syytä muistaa, että koiran hoitoon tulee kulumaan siihen nähden moninkertainen määrä rahaa. Halvalla ei kannata yrittää selvitä, sillä edullinen hinta saattaa pahimmassa tapauksessa viestiä kasvattajan laiminlyönneistä ja pentutehtailusta. Tärkeintä on valita omaan elämäntyyliisi ja aktiivisuustasoosi sopiva koira, joka on kasvanut hyvissä olosuhteissa.

Jos kaipaat koirakassaan vielä vahvistusta, harkitse sijoittamista esimerkiksi Ethereumin kaltaiseen kryptovaluuttaan. Voit lukea aiheesta lisää täältä: ostaethereum.fi

Laadukas ruoka auttaa koiraa pysymään terveenä

Ruoka on jatkuva kulu, joka liittyy koiran omistamiseen. Päivittäin syötettävän ruoan määrä riippuu koiran koosta, iästä ja aktiivisuudesta. Laadukas koiranruoka voi olla kallista, mutta se on tärkeä osa lemmikin hyvinvointia. Ruoan kohdalla ei siis kannata säästää, sillä se saattaa kostautua myöhemmin eläinlääkärikuluina. Huonolaatuinen ruoka voi aiheuttaa koiralle allergioita, suolistovaivoja ja nuori koira voi kehnon ravitsemuksen seurauksena jopa kehittyä puutteellisesti. Tämä taas voi vaikuttaa suoraan lemmikkisi elinikään.

Koira tarvitsee monenlaisia tarvikkeita

Ruokakulujen lisäksi koiran omistamiseen kuuluu paljon muitakin säännöllisiä menoeriä. Koira tarvitsee pedin nukkumista varten, leluja leikkimiseen, sekä tietysti hihnan ja pannan tai valjaat ulkoilua varten. Koirat tarvitsevat myös jotakin pureskeltavaa, joten puruluita kuluu usein tiuhaan tahtiin. Kynsien leikkaamista varten on hankittava hyvät kynsisakset ja karvojen siistimiseen omat saksensa. Lista voi helposti venyä melko pitkäksi!

Vakuutus- ja eläinlääkärikulut

Lopuksi on tärkeää ottaa huomioon vakuutus- ja eläinlääkärikulut, kun harkitset oman koiran hankkimista. Lemmikkieläinvakuutus voi auttaa kattamaan osan odottamattomista eläinlääkärilaskuista, jos koiralle tapahtuu jotakin. Maksettavaa jää kuitenkin aina myös itselle ja vakuutuskaan ei ole ilmainen. Rokotukset, terveystarkastukset ja muut rutiinikäynnit eivät yleensä kuulu vakuutusten piiriin. Varmista ennen koiran hankintaa, että sinulla on hieman puskurivaroja tililläsi. Koiran hoitoon pääsy ei saisi koskaan olla rahasta kiinni.